Vinné octy

Balzamikový ocet z Modeny CHZO se vyrábí z hroznů sedmi specifických vinic: Lambrusco, Sangiovese, Trebbiano, Albana, Ancellotta, Fortana a Montuni. Každá přináší jiné a výrazné aromatické tóny. Do těchto hroznů je odborně přidáván zralý vinný ocet, aby byla zajištěna rovnováha mezi sladkým a kyselým, typickým pro balsamický ocet z Modeny. Jakosti se liší podle vybraných surovin. Hustota je odvozena od použitého množství vařeného hroznového moštu. Závěrečné zrání v dubových sudech završuje výrobní proces a umožňuje octům uvolnit nenapodobitelné příchutě.
 
CHZO (PGI) - Chráněné zeměpisné označení znamená, že výrobek pochází z určitého místa nebo oblasti, díky níž získal svou pověst a vlastnosti.
 
 

Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem