Taky to znáte? Pustíte si večer film a chcete si k němu dát skleničku vínka a něco dobrého. No jo, ale poslední balíček krekrů jste snědli včera a doma nic jiného není? To nevadí @cookingwithsusa má pro Vás jednoduché řešení. Stačí mít doma kvalitní olivový olej, mouku, parmezán a nějaké ty sušené bylinky. Pro tenhle recept jsem vybrala BIO extra panenský olivový olej BioOrto z oliv odrůdy Peranzana, které jsou pěstovány na italském venkově. Najdete v něm aroma s tóny nezralých rajčat a bylinek. Má jemnou, lehce ovocnou chuť a k těmhle slaným krekrům se perfektně hodí.
Na krekry budete potřebovat:
2 hrnky hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
3 lžíce olivového oleje BioOrto Peranzana
1/2 hrnku vody
1 lžička soli
parmezán
sušené bylinky
Postup: V míse smíchejte mouku s práškem do pečiva. Přidejte 3 lžíce olivového oleje, sůl a vodu. Vše společně promíchejte a pomocí rukou vypracujte nelepivé těsto. Z těsta odkrajujte malé kousky, vytvořte z nich kuličky a ty pak vyválejte na velmi tenké placičky. Doporučuji při válení podsypávat moukou. Vyválené placky vyskládejte vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem. Každou placku potřete olivovým olejem, lehce osolte a posypejte parmezánem nebo sušenými bylinkami. Krekry pečte v troubě vyhřáté na 200 stupňů cca 8 minut.
1 lžička prášku do pečiva
3 lžíce olivového oleje BioOrto Peranzana
1/2 hrnku vody
1 lžička soli
parmezán
sušené bylinky
Postup: V míse smíchejte mouku s práškem do pečiva. Přidejte 3 lžíce olivového oleje, sůl a vodu. Vše společně promíchejte a pomocí rukou vypracujte nelepivé těsto. Z těsta odkrajujte malé kousky, vytvořte z nich kuličky a ty pak vyválejte na velmi tenké placičky. Doporučuji při válení podsypávat moukou. Vyválené placky vyskládejte vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem. Každou placku potřete olivovým olejem, lehce osolte a posypejte parmezánem nebo sušenými bylinkami. Krekry pečte v troubě vyhřáté na 200 stupňů cca 8 minut.