Italský koláč Caprese s olivovým olejem

S kvalitním olivovým olejem se dají dělat zázraky, ať už v teplé či studené kuchyni. Věděli jste, že s olivovým olejem se dá i péct? Na italský koláč Caprese s olivovým olejem existuje hned několik různých receptů a protože my máme rádi svěžejší věci, tak jsme s Veronikou (@mama.li.ve) zvolili citronovou variantu.

Tohle kuchtění zvládnou i děti, takže je k tomu kouzlení v kuchyni přizvěte a pak už jen smíchejte 240g mandlové mouky (tu mohou i bezlepkáři), 150g nastrouhané bílé čokolády, 140g moučkového cukru, 1 lžičku kypřicího prášku a 120g olivového oleje. Vedle si 15 minut do pěny umixujte 6 vajíček, ½ vanilkového lusku a 70g cukru krupice. Pak vše smíchat, vložit do vymazané dortové formy a péct cca 45 minut na 160 stupňů.